donderdag 21 januari 2016

Bananenbrood

Verrassend lekker met dadels, chocolade en noten!


3 rijpe bananen

3 eieren

150 gr amandelmeel

50 gram suiker

60 gr dadels (3 medjool dadels)

2 tl bakpoeder

50 gr pure chocola

75 gr gemengde noten

30 gr kokosrasp

Snuf zout

 

Verwarm de oven voor op 190 graden .

Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

Spatel het  het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.

 

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

 

Bak in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten