zaterdag 9 januari 2016

Knolselderijsoep

Een enorm smaakvolle romige soep en eenvoudig te maken!

1/2 knolselderij
1 ui
1 teentje knoflook
2 kippebouillonblokjes
75 ml witte wijn
200 gr creme fraiche
Garnering:
150 gram champignons
Croutons 

Snipper de ui. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes. Plet de knoflook. Fruit in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en knoflook toe, schep af en toe om. Blus af met de witte wijn en giet 1 liter water met de bouillonblokjes erbij. Laat minimaal een half uur zacht koken, tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer.
Klop de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Laat hem inkoken tot hij iets dikker wordt. 

Snijd de champignons of andere paddestoelen in plakjes en bak deze in wat olijfolie.
Maal peper en zout erboven. Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken champignons erover. 
Serveer direct met de croutons.

Afgeleid van
een recept van Yvette van Boven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten