zondag 3 april 2016

Spinazietaart van bladerdeeg met ei en courgette

Dit is een heerlijk lunchgerecht of een lichte avondmaaltijd. Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

 

− 150 gram geraspte kaas belegen 
− 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
− 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten 
− olijfolie
− 300 gram verse spinazie
− 1 courgette
− 4 eieren

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180'C .

 

Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw 1 cm van de rand terug. Prik gaatjes in het deeg. 

 

Bestrijk het deeg met de tapenade

 

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Voeg despinazie in gedeelten toe en laat dit al omscheppend slinken. Gooi de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. 

 

Verdeel de spinazie over het met tapenade besmeerde deeg

 

Snijd de courgette in plakjes en bak deze in 2 eetlepels olijfolie ca 4 minuten. 

 

Verdeel de courgette over de spinazie. Leg er evt. wat kerstomaatjes op. Bestrooi met peper en zout. 

 

Breek de eieren zo boven de taart , dat de dooiers heel blijven. Bestrooi met kaas.

 

Bak in de oven in ca 30 min goudbruin en gaar. 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten