- 300 gram bloem
- 150 gram suiker
- ½ zakje bakpoeder (3 kleine theelepels)
- 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille aroma
- 150 gram boter
- 3 eieren
- Ca. 1 kg. appels
Voor het kruimeldeeg:
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 200 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
Verwarm de oven tot 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
De bloem, suiker, bakpoeder, vanille, boter en eieren mixen. Met deeghaken gaat dit het beste, het is namelijk een stevig deeg.
Verdeel het deeg over de bakplaat en strijk het een beetje glad.
Schil de appels, snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs op het deeg. Bestrooi met wat kaneel.
Kneed met de hand alle ingrediënten voor het kruimeldeeg door elkaar en zorg dat het goed kruimelig blijft. Strooi dit over de appels.
Bak de taart in 45-50 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten