dinsdag 17 januari 2017

Focaccia met olijven en rozemarijn


 

Ingrediënten

• 250 g bloem
• 150 ml lauw water
• 3 gram zout
• 7 gram gedroogde gist
• 100 g olijven, in ringen of stukjes
• 1 eetlepel rozemarijn
• olijfolie
• grof zeezout 


Bereiding

Doe de bloem met het water, zout en de gist in een kom en kneed dit goed, zeker 10 min., bij voorkeur met een keukenmachine of nog beter: het kneedprogramma van een broodbakmachineDeze machines kneden als de beste! Kneed de helft van de olijven en de rozemarijn erdoor. Laat het deeg in een ingevette kom afgedekt met plasticfolie een uur rijzen.Of nog beter: onder een omgekeerde plastic bak met een kopje heet water er naast. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmatje. Kneed het deeg nog eens goed door druk het deeg tot een plat vierkant op de plaat. Er mogen deuken in komen. Strooi de olijven en de rozemarijn erover en druppel er olijfolie overheen. Druk alles met de vingers nogmaals goed aan. Strooi als laatste wat grof zeezout over het brood en laat het nog een klein half uur rijzenonder plastic. Handig hiervoor is een stuk ‘bubbeltjes’ plastic, dit kun je hergebruiken. Verwarm de oven intussen voor op 180 graden. Bak de focaccia goudbruin in ca. 30 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten