dinsdag 22 augustus 2017

Aubergine curry




-          1 grote ui, fijngesneden
-          1 groen pepertje, fijngehakt
-          4 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
-          4 teentjes knoflook, geperst
-          1 ½ theelepel zout
-          ½ theelepel kurkuma
-          1 ½ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
-          1 ½ theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
-          2 eetlepels tomatenpuree
-          1 theelepel suiker
-          300 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
-          2 grote aubergines

Fruit de  ui in wat olie lichtbruin. Voeg de peper, gember en knoflook toe en roerbak nog een minuut of drie.

Snijd ondertussen de aubergines overlangs in 4 repen en snijd deze repen in stukjes van ½ cm.

Roer het zout, de kruiden, tomatenpuree en suiker door het uienmengsel en voeg 1 ½ dl water toe. Voeg de aubergine stukjes en halve tomaatjes toe.

Stoof de groenten met een deksel op de pan 20-30 minuten tot deze gaar zijn.
De curry is lekker met basmatirijst maar ook met naanbrood (zie recept naan brood), besmeerd met wat yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten