-
6 gedroogde vijgen
-
500 gram kippendijen zonder bot/vel, in stukjes
gesneden
-
2 dl griekse yoghurt
-
¾ theelepel garam masala of een mix van
currykruiden
-
¾ theelepel zout
-
½ theelepel chilipoeder
-
1 ui in ringen
-
1 kaneelstokje
-
3 tenen knoflook fijn gesneden
-
3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
Breng een liter water aan de kook en overgiet de vijgen
hiermee in een schaaltje, en laat deze weken.
Doe de kipblokjes met de yoghurt, curry, zout, chilipoeder
in een kom en laat intrekken.
Snijd de vijgen in stukjes en doe deze bij het kipmengsel.
Verhit wat olie in een pan, en fruit hierin de ui met het
kaneelstokje lichtbruin. Bak knoflook en gember vervolgens een paar minuutjes
mee.
Voeg het kipmengsel toe en laat het mengsel met de deksel op
de pan in een half uurtje gaar sudderen.
Serveer met basmatirijst en wat groente zoals bijv.
sperziebonen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten