zondag 20 maart 2016

Eerlijke spaghetti saus zonder pakjes


Ik kook het liefst zonder kant en klare pakjes uit de supermarkt. Zo ben ik al lang aan het experimenteren voor een fijne spaghetti saus. Deze versie wil ik graag delen, aangezien ik er zelf erg tevreden over ben!!


2-3 teentjes knoflook
1 rode peper
olijfolie
1 theelepel oregano
2 blikjes gepelde tomaten
rode wijn azijn
25 gram geraspte parmezaanse kaas
30 gram roomboter
balsamico azijn
1 schepje suiker
basilicum
peper en zout
250 gram rundergehakt
2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
1 winterpeen geraspt
300 gram gesneden groente naar keuze (courget, paprika, prei)
250 gram spaghetti / pasta

Snijd de knoflook fijn en fruit deze in een scheut olijfolie. 
Voeg de blikken tomaat en het pepertje toe. Maak vooraf een paar inkepingen in de peper om te voorkomen dat deze barst. Laat dit een uurtje zachtjes pruttelen.

Verwijder het pepertje. Voeg een scheut rode wijn azijn, een scheut balsamico azijn, basilicum, peper, zoutparmezaansekaas, schepje suiker en roomboter toe en laat dit 10 minuutjes pruttelen. Dit is de basis saus.

Ondertussen bak je de gehakt rul en voeg je hieraan debleekselderij, wortel en overige groentes toe. Even bakken, en vervolgens dit mengsel toevoegen aan de saus. Laat dit nog een half uurtje pruttelen tot de groentes zacht zijn.


Je kunt de saus naar keuze wat binden met maizena/aardappelzetmeel (aangelengd met water tot een papje) of wat romiger maken met een paar lepels crème fraiche.


Serveer met pastaparmezaanse kaas en wat salade. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten