Deeg
-
200 gram bloem
-
100 gram suiker
-
100 gram boter
-
1 ei
-
Snufje zout
Peren
-
4 handperen
-
1,5 liter water (eventueel een deel vervangen
door witte wijn)
-
100 gram suiker
-
1kabeelstokje
-
Sap van een ½ citroen
Vulling
-
100 gram hazelnoten
-
50 gram suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
50 gram bloem
-
50 gram boter
-
2 eieren
Kneed voor het deeg alle ingrediënten door elkaar en leg dit
een half uurtje (ingepakt in plastic folie) in de koelkast.
Breng het water (met wijn) met de suiker, kaneelstok en
citroensap aan de kook.
Schil de peren en leg deze een half uur in het zacht kokende water.
Schil de peren en leg deze een half uur in het zacht kokende water.
Maal in de keukenmachine de hazelnoten fijn tot poeder en mix
de overige ingrediënten er door.
Rol het deeg uit en bekleed een ronde (quiche)vorm van 24 cm
doorsnee.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Schep de vulling in de bodem. Snijd de peren door de helft
en verwijder de klokhuizen.
Snijd de helften in plakjes maar net niet helemaal door.
Leg deze mooi in een cirkel (als waaiers) op de vulling.
Snijd de helften in plakjes maar net niet helemaal door.
Leg deze mooi in een cirkel (als waaiers) op de vulling.
Bak de taart in ca. 35 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten