donderdag 9 juni 2016

Peren hazelnoottaart


Deze taart is fris en cake-achtig en ziet er ook nog eens mooi uit.

Deeg
-          200 gram bloem
-          100 gram suiker
-          100 gram boter
-          1  ei
-          Snufje zout

Peren
-          4 handperen
-          1,5 liter water (eventueel een deel vervangen door witte wijn)
-          100 gram suiker
-          1kabeelstokje
-          Sap van een ½ citroen

Vulling
-          100 gram hazelnoten
-          50 gram suiker
-          1 zakje vanillesuiker
-          50 gram bloem
-          50 gram boter
-          2 eieren

Kneed voor het deeg alle ingrediënten door elkaar en leg dit een half uurtje (ingepakt in plastic folie) in de koelkast.
Breng het water (met wijn) met de suiker, kaneelstok en citroensap aan de kook.
Schil de peren en leg deze een half uur in het zacht kokende water.
Maal in de keukenmachine de hazelnoten fijn tot poeder en mix de overige ingrediënten er door.
Rol het deeg uit en bekleed een ronde (quiche)vorm van 24 cm doorsnee.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Schep de vulling in de bodem. Snijd de peren door de helft en verwijder de klokhuizen.
Snijd de helften in plakjes maar net niet helemaal door.
Leg deze mooi in een cirkel (als waaiers)  op de vulling.

Bak de taart in ca. 35 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten