maandag 6 juni 2016

Rabarber crumble met aardbeien


Het is weer rabarbertijd! En laat ik nu een flinke bos gekregen hebben. Een deel ga ik ‘gewoon’ koken met suiker en een kaneelstokje zodat het een soort appelmoes wordt. 
Van een kleiner deel heb ik een overheerlijk toetje gemaakt:

− 350 gram rabarber in stukjes van ca. 1,5 cm
− 200 gram aardbeien
− 100 milliliter sinaasappelsap
− 75 gram suiker
− 1 kaneelstokje
Crumble:
− 100 gram bloem
− 100 gram roomboter
− 100 gram suiker
− 1 theelepel kaneel

Kook de rabarber met de sinaasappelsap (kan uit een pak), suiker en kaneelstokje tot moes. 

Verwarm de oven tot 180 graden.

Maak van de overige ingrediënten een kruimeldeeg door dit met de hand snel te kneden.

Doe de rabarbermoes in een quiche vorm of ander ovenschaal. Leg de aardbeien verdeeld over de schaal in de rabarbermoes. Doe hierover heen het kruimeldeeg.

Zet het geheel ca. 35 minuten in de oven en serveer met roomijs of vanillevla. 



 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten