zaterdag 10 maart 2018

Sneeuwster



  • 175 gr eieren (ca 3 grote of 4 kleine eieren)
  • 100 gr suiker
  • 75 gr bloem
  • 25 gr custard of maizena
  • 250 ml slagroom 
  • 2 el suiker
  • 150 ml advocaat
  • Poedersuiker

Zet de oven op 18 graden en vet een ronde vorm van 20 cm doorsnee in.

Mix de eieren en suiker in minimaal 7 minuten tot een stevig mengsel. Spatel de gezeefde bloem en custard er doorheen. Giet het mengsel in de vorm en bak het in ca. 30 minuten gaar.

Laat de taart afkoelen en snijd in 2 plakken.

Klop de slagroom met suiker stijf en bestrijk hiermee de onderste plak van de taart.
besmeer de andere helft met de advocaat en leg deze de delen op elkaar. Snijd een ster in de bovenkant en bestrooi met poedersuiker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten