zaterdag 10 maart 2018

Rendang


Rendang

  • 500 gram runderlappen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember van 2-3 cm
  • 1 rode peper
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel laos
  • 1theelepel ketoembar
  • zout
  • 1 stengel sereh (of theelepel poeder)
  • 2 laurierblaadjes 
  • Blikje kokosmelk

Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de ui, knoflook, gember en peper fijn. Meng dit met de kurkuma, laos, ketoembar en wat zout. Fruit het mengsel in wat olie. Voeg de blokjes vlees toe en laat dit bruin worden. Voeg de kokosmelk, serehstengel en laurierblaadjes toe. Laad het gerecht een paar uur sudderen totdat het vlees zacht is geworden.

Lekker met rijst en een sajoer van bijv. boontjes en wortel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten