zondag 11 oktober 2015

Cocoladetaart



Deze taart is op verjaardagen meestal het eerste op!

• 5 eieren
• 125 gram suiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 90 gram bloem, gezeefd
• 40 gram cacaopoeder
• Mespunt zout

• Kersenjam of bosvruchtenjam

• 150 gram poedersuiker
• Cacaopoeder

• 100 gram boter
• 100 gram poedersuiker
• Cacaopoeder
• taartvorm 24 cm

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de eieren met suiker en vanillesuiker goed stijf (duurt wel een 7-tal minuten!)
Meng de bloem met cacao en zout en zeef het boven de beslagkom. Schep voorzichtig door het eimengsel. Giet het in de taartvorm (bodem bekleed met bakpapier) en bak de taart in 35-40 minuten gaar. Bij het indrukken van de bovenkant moet deze een beetje terug veren.

Snij de taart door de midden en bestrijk deze met jam.

Maak glazuur van de poedersuiker en cacao naar amaak door hieraan steeds kleine beetjes water toe te voegen en te roeren tot een smeerbare massa ontstaat. Bestrijk hiermee de gehele taart.

Mix de boter zacht en voeg de poedersuiker en cacao naar smaak toe. Spuit rozetjes op de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten