zondag 4 oktober 2015

Slagroomsoesjes


• 75 gram boter
• 150 ml water
• Snufje zout
• 90 gram bloem
• 3 eieren, geklutst
• 0,5 liter slagroom
• 0,5 theelepel vanille aroma

 

Slagroomsoesjes zijn altijd een succes en vrij snel te maken met maar een paar ingrediënten!


Verwarm de oven voor op 220 graden.


Doe het water met de boter en zou in een steelpannetje. Zet dit op een middelhoog vuur totdat de boter smelt en het water begint te koken. Neem de pan van het vuur en roer er direct de bloem met een houten lepel goed doorheen. Laat het vervolgens afkoelen tot handwarmte en roer er de geklutste eieren door. Goed roeren totdat het deeg de eieren volledig heeft opgenomen.

Maak met behulp van 2 lepels ca 20 bolletjes deeg op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Zet de plaat in de over en bak ca 20-25 minuten tot de soesjes zijn gerezen en goudbruin kleuren. 
Laat de soesjes op een rooster afkoelen.

Klop de slagroom stijf met 3 lepels suiker en een theelepel vanillearoma.

Vul de soesjes met behulp van een slagroomspuit met lange spuitmond.


Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker….heerlijk!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten