zondag 18 oktober 2015

Peren-pecannoten-taart met roomijs


Zodra het herfst wordt krijg ik altijd zin om deze taart te bakken. Alleen de lucht al die in huis hangt tijdens het bakken is geweldig! Serveer de taart lauwwarm met een bolletje roomijs als dessert. Ik ken weinig mensen die dit niet lekker vinden.

• 4 plakjes bladerdeeg
• 500 gram geschilde handperen
• 50 gram suiker
• ½ theelepel kaneel
• 1 ei
• 3 eetlepels custardpoeder
• 100 ml slagroom
• 150 gram (ongebrande) pecannoten
• 0,5 liter roomijs
• Springvorm 24 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 g graden.

Bekleed een springvorm met de plakjes bladerdeeg en prikgaatjes in het deeg met een vork.

Pureer de peren met een keukenmachine en voeg de suiker en kaneel toe.

Roer het ei glad met de custard en de slagroom. Roer dit  door het perenmengsel en giet het in de bakvorm. Bestrijk de randen met dit mengsel.

Verdeel de pecannoten over de vulling. Druk de randen gelijkmatig naar beneden tot de hoogte van de vulling. Leg een stuk aluminiumfolie onder vorm, soms lekt de vulling een beetje.
Bak de taart in ca 35-45 minuten gaar.

Serveer lauwwarm met een bolletje roomijs. 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten