woensdag 14 oktober 2015

Worteltjestaart (carrot cake)


Dit is zo lekker!! En echt niet moeilijk om te maken.



Verwarm de oven op 175 graden voor.

·         120 gram bloem
·         150 gram suiker
·         ¾ theelepel kaneel
·         ¼ theelepel kruidnagelpoeder
·         ¼ - ½ theelepel nootmuskaat
·         ¼- ½ theelepel piment
·         1,5 theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat / baking soda)
·         1 theelepel bakpoeder
·         ¼ - ½ theelepel zout

Meng bovenstaande ingrediënten met een spatel door elkaar.

·         120 ml zonnebloemolie
·         3 eieren

Kluts de eieren met olie en roer dit door het bloemmengsel. 

·         50 – 100 gram gehakte walnoten
·         80 gram ananas uit klein blikje uit laten lekken en in kleine stukjes snijden
·         180 gram geraspte wortel (harde kern niet mee raspen)

Roer vervolgens de wortel, ananas en walnoten er door.

Giet het beslag in een springvorm van 20 cm. Zet deze op aluminiumfolie (kan namelijk een beetje lekken) op het rooster in de oven.

Bak de taart in 50 tot 55 minuten gaar.  De taart moet enigszins stevig aanvoelen en terugveren als je erop duwt.

Topping:

·         100 gram roomkaas
·         40 gram roomboter
·         80 gram poedersuiker

Mix de boter zacht en voeg de suiker en roomkaas toe.

Zodra de taart is afgekoeld bestrijk je deze met de topping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten